NIEUWS

06-09-2021

KENTRON MICROBIOLOGY IS DISTRIBUTEUR VAN CERILLO's STRATUS MICROPLATE READER

Wij zijn erg verheugd dat we Europees disitrbuteur geworden zijn met Cerillo Bio uit Charlottesville-VA-USA. Deze compacte veelzijdige microplate reader kan overal gebruikt worden, ook zelfs in alle anaerobe kasten. De Stratis is een microplate reader op basis van LED's om optische densities te meten op standard microplaten. Stratus is simpel in gebruik en ideaal voor iedereen die experimenten opbouwt met b.v. de kweek van anaerobe organismen. Op vele gebieden kan de Stratus ingezet worden zoals in microbioom onderzoek, fagen-onderzoek, R&D bij pharmaceutische bedrijven. Speciale software leest de data uit. Wij zijn erg blij met deze toevoeging in ons leveringsprogramma.

04-08-2021

KENTRON MICROBIOLOGY GAAT VERHUIZEN EN ZIT VANAF 3 JANUARI 2022 IN HET HANZEPAND IN DOETINCHEM

Eind 2021 zijn we bij Kentron Microbiology druk bezig met het verhuizen naar ons nieuwe kantoor in het Hanzepand aan de Hanzestraat in Doetinchem. Na ruim 15 jaar verlaten we het bedrijvencentrum Wijnbergen waar we met veel plezier vertoefd hebben. De reden voor de verhuizing is dat het Hanzepand nog meer te bieden heeft bij het soort kantoor wat we voor ogen hebben in de toekomst van Kentron Microbiology. Naast een receptie en restaurant heeft de nieuwe locatie veel flexibele mogelijkheden voor het geven van trainingen op apparatuur en presentaties over de nieuwste innovaties. Ook het vernieuwde kantoor van Kentron Microbiology zal enkele noviteiten gaan krijgen, daarover later meer. We houden u via onze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

03-03-2021

Een nieuwe innovatie is het bekende Lab Armor bead bad dat nu niet verwarmd maar juist koelt. Lab Armor brengt de Peltier Chill Bead Bath.

Een kleine koelkast met een constante temperatuur op je labtafel, dat is pas progressie !

10-06-2020

Een producent van probiotica's vroeg om een speciale Bactron met een transparante achterkant. Deze hebben we speciaal laten maken. Het voordeel is niet alleen een toegangspoort voor grotere apparatuur maar ook een mooiere doorkijk van alle kanten. Wilt u ook eens andere toepassingen in een anaerobe kast, neem gerust contact op. Er is meer mogelijk dan u denkt.

04-05-2020

Een klant vroeg of we de A-Box konden voorzien met de ventielen van de Oxoid anaerobe pot, voor een speciale toepassing met waterstof begassing van microtiterplaten in anaerobe condities. Uiteraard kunnen we dat. Heeft u ook een speciale aansluiting nodig op een anaerobe pot, vraag gerust naar onze mogelijkheden.

11-02-2020

Tijdens het symposium hebben we onze nieuwe stand opgebouwd. Daarin het ATP Systeem van Charm Sciences, de Peelplate Reader voor bacteriekweek en de A-Box naast de Lab Armor Beads. Hierbij een impressie.

27-01-2020

Op dinsdag 11 februari zijn we te vinden in De Fietser te Ede voor het symposium De Toekomst van Voedselveiligheid. Experts op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en voedselkwaliteit bespreken hoe zij de zaken aanpakken op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit.

Het programma kunt u hier vinden:

https://www.fimm.nl/symposium-microbiologie/

09-07-2019

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van speciale Bactron anaerobe kasten met speciale apparatuur erin. In dit geval was er een project om een Biolector Pro van M2P labs uit Duitsland te plaatsen in een speciale Bactron 300. Aan de achterkant moesten verbindingen komen voor ethernet, microcontroler en ook voor de twee slangen waarin nog eens 40 kleinere slangetjes zaten. De Biolector Pro is speciaal ontwikkeld voor fermentatie studies.Het is ons gelukt met speciale materialen deze verbindingen luchtdicht te krijgen. Heeft u ook speciale wensen ten aanzien van apparatuur in uw anaerobe kast laat het ons weten. Wij denken graag mee.

10-06-2019

Kentron Microbiology BV en Sheldon Manufacturing staan samen op het speciale congres Clostpath 2019 te Leiden. Deze wordt gehouden van 19-22 Augustus te Leiden in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 te Leiden.

Alles over CLostridium wordt behandeld tijdens dit congres.

Meer informatie is op deze website te vinden:

https://clostpath2019.org/

20-04-2019

Anaerobe condities in de BACTRON

Met de Bactron Oxygen Sensor is het mogelijk het zuurstofgehalte te meten in de werkruimte. De waarde van 0,03% zuurstof in de BACTRON 600 kast, toont aan dat de anaerobe condities gehaald worden en behouden blijven

tijdens het werken in de BACTRON. Heeft u ook interesse in zo'n zuurstofsensor, laat het ons weten.

28-03-2019

Kentron Microbiology staat samen met Sheldon Manufacturing op de ECCMID van 13 t/m 16 april in de RAI te Amsterdam. Daar is ook de BACTRON300 op display. Standnummer: Booth 6.1

Voor meer informatie over het congres ECCMID, klikt u op deze website https://www.eccmid.org/

20-03-2019

Een nieuw logo en een nieuwe website gaan vandaag, 20 maart 2019, officieel het begin van de lente, de lucht in! Een nieuwe milestone op de `Road to 2020` is afgerond.


Copyright by Kentron Microbiology B.V. | Created by vir2biz |  Algemene voorwaarden |  Privacyverklaring |  Disclaimer |